GastroCare amat sesuai digunakan pada Bulan Ramadhan. Bahan semulajadi GastroCare membantu menyeimbangkan asid perut. 

Gejala pening, loya dan lambat makan boleh disebabkan oleh gastrik atau angin. 

Susu Gastrocare di formula dengan Arabic gum bagi membantu menambah baik kesihatan usus dan sistem penghadaman.

Punca gastrik boleh berbeza untuk setiap individu, dan untuk mengelakkannya, penting untuk menjaga gaya hidup sihat,mengamalkan makanan seimbang dan mengurangkan stress. 

Tidak semua individu akan mengalami gastrik setiap kali bulan Ramadhan, tetapi puasa boleh memberi tekanan kepada sistem pencernaan dan sesetangah individu mungkin menghadapi gejala gastrik semasa berpuasa. 

Mengamalkan diet yang tidak seimbang atau menahan lapar secara berterusan boleh meningkatkan risiko gastrik.Sebaiknya mengamalkan Gastrocare 2kali sehari.

Tips berpuasa untuk pesakit gastrik termasuk mengambil makanan ringan dan seimbang semasa berbuka, mengelakkan makanan pedas dan berlemak,minum air secukupnya, dan mengurangkan stress

Tekanan boleh menjadi factor penyebab gastrik pada sesetengah individu, kerana tekanan boleh mempengaruhi sistem pencernaan. Penting menguruskan tekanan dengan baik untuk mengurangkan risiko gastrik.

Gastrik Gerd dapat mengganggu jumlah makanan yang diambil kerana gejala yang berkaitan dengan gangguan ini bergantung pada keadaan kesihatan individu, jumlah kawal makan atau ubah untuk mengurangkan gejala. 

Rasa letih dan lesu kerana mungkin berlaku gangguan dalam sistem pencernaan. Ini akan menyebabkan nutrisi kurang diserap kedalam badan.

Boleh, malah digalakkan. Sila rujuk kepada ahli farmasi/pengamal perubatan untuk maklumat lanjut.

Meskipun gastrik lebih biasa pada orang dewasa,anak kecil juga berisiko menghadapinya.

Anak berumur kurang dari 12tahun tidak digalakkan.

Kedua dua ada kekurangan dan kelebihan. Susu Kambing dikatakan lebih mudah dicerna dan mempunyai sedikit laktosa. Susu lembu yang membuatkan bagi sesetangah individu yang mempunyai intoleransi laktosa.

Intoleransi laktosa adalah keadaan di mana seseorang mengalami kesukaran dalam mencerna laktosa, gula yang terdapat dalam susu dan produk tenusu. Jika anda mempunyai intoleransi laktosa, anda mungkin perlu menghadkan atau mengelakkan pengambilan makanan atau minuman yang mengandungi laktosa. Adalah penting untuk membaca label produk dengan teliti dan mengelakkan produk yang mengandungi laktosa jika anda mempunyai intoleransi laktosa.

Produk ini sesuai diambil oleh semua. Sila rujuk kepada ahli farmasi/pengamal perubatan untuk maklumat lanjut.

Boleh untuk ibu yang hamil 3 bulan keatas.